Pagrindinis > Balsavimas: Mano...
 

Balsavimas: Mano ypatingasis receptas (II etapas)


2009 07 13 | Autorius: Mama.lt
 

Visos geros šeimininkės, virtuvės šefai, gaminantys vyrai jį turi: tai patiekalas, kurio pavadinimą tik ištarus, jaučiame burnoje nepakartojamą skonį, o kvapas verčia nosytę krustelti ir plačiai nusišypsoti.

 

Šią savaitę atrinkome dar tris konkurso "Mano ypatingasis receptas" antrojo etapo finalistus. Daugiausiai teigiamų komentarų ir atsiliepimų sulaukęs receptas bus paskelbtas šios savaitės nugalėtoju ir pateks į finalą. Šio etapo nugalėtojui atiteks knyga "Neregėta Lietuva".

 

 

Komentaruose parašykite, kuris receptas, jūsų nuomone, labiausiai vertas laimėti šią knygą ir patekti į finalą. Komentuotojai-balsuotojai taip pat neliks be dovanų! Vieną iš jų burtu keliu apdovanosime Alma Littera romanu.

 

 

* Būtina sąlyga - jeigu komentuojate neprisijungę prie savo Mama.lt anketos, būtinai įrašykite savo el. paštą komentuodami (jo komentaruose nesimatys).

 

* Necenzūriniai ir įžeidžiantys komentarai bus trinami be perspėjimo.

 

* Vienas žmogus balsuoti gali tiek vieną kartą.

 

 

Pirmąjį etapą laimėjo Miegelis ir Skaniausias šokoladinis pyragas. Iš balsuotojų prizas atiteko Laurai.

 

 



Žuvies užkepėlė

2009 06 29 | Autorius: Ciuciundra

Jums reikės:
pangasijų filė (400 gramai)
bulvių (600 gramai)
vidutinio dydžio svogūnų (3 vienetai)
raudonos saldžiosios paprikos (1 vienetas)
fermentinio sūrio (70 gramai)
 

 

Paruošimas:
Dar papildomai prireiks: maltų pipirų, druskos, džiovintų žalumynų(naudojau salotų prieskonius), šlakelio aliejaus Bulves smulkiai supjaustom, sumaišom su prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir dedam į skardą, ant viršaus dedam ploną sluoksnį smulkiai pjaustytų svogūnų(galima pakepinti), sluoksnį pabarstytos prieskoniais žuvies(galima naudoti mėgstamą žuvį), sluoksnį pjaustytos saldžios paprikos, viską uždengiame folija (dar geriau būtų turėti indą su dangčiu) ir kepame 200 laipsnių orkaitėj apie 40 minučių, tada nuimame foliją, pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar dedame į orkaitę, kol viršus gražiai paruduos Skanaus

 



 

Muffinai su baltu šokoladu ir bananais

2009 07 08 | Autorius: martyynyyte3

Jums reikės:
Bananai (2 vienetai)
Miltų (500 gramai)
Kepimo miltelių (1 arbatiniai šaukšteliai)
Sviesto "Smetoniškas" (180 gramai)
Cukraus (100 gramai)
Kiaušiniai (3 vienetai)
Grietinėlės (200 mililitrai)
Pieno (100 mililitrai)
Balto "Princas" šokolado (2 pakeliai)
Cukraus pudros (20 gramai)
Vanilinio cukraus (1 arbatiniai šaukšteliai)
 

 

Paruošimas:
Pirmiausiai viename dubeny sumaišome miltus ir kepimo miltelius. Po to, į puodą su vandeniu įdedame kitą dubenėlį, į kurį sulaužome šokolado gabalėlius ir išlydome. Tada ištirpdome sviestą, kurį kitame dubeny išsukame su cukrumi, vanilinį cukrų, įmušame kiaušinius, pilame grietinėlę ir pieną į tą pačią sviesto masę (jokiu būdu ne į miltų) bei lydytą šokoladą ir gerai viską išsukame, kad neliktų šokolado likučių. Tada supjaustome labai nedideliais kubeliais bananus (jokiu būdu jų netriname, nes pati pirmą kartą kepdama sutryniau, tai jokio skonio neliko) ir juos taip pat pilame į sviesto mišinį. Galų gale po truputį pilame miltus su kepimo milteliais ir maišome, kad neliktų gumulėlių. Miltų galite pilti ir daugiau, pati nežinau tikslaus kiekio, nes vis skirtingai darydama, kitą kiekį miltų pilu. Bet vieną pasakyti galiu, tešla turi, pakabinus šaukštu, labai iš lėto ir sunkiai kristi, bet aišku, per daug miltų nepridėkit, nes tada taps neįkandami. Todėl orientuokitės į 400-500 g. Na, o galų gale įkaitiname orkaitę (180 laipsnių), o kol jis kais, supilame tešlą į formeles. Kepame apie 30-40 min., kol keksiukų viršūnėlės susprogs kaio ugnikalnio "kateriai". Iškepusius atvėsinti, nes kartši neskanu. Skaniausia patiekti su stikline pieno (taip vaikai gaus kalcio ir pasmaguriaus Muffinais) arba vaniliniais ledais, tik su jais nepatariu, nes skaičiau, kad karštas su šaltu- gadina dantis. Rekomenduočiau ledus tik tuo atveju, jei keksiukus, kaip minėjau, atvėsinsti. SKANAUS!

 

Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu

2009 07 09 | Autorius: Edituks

Jums reikės:
pievagrybiai (1 indelis)
poras (1 vienetas)
paprika (1 vienetas)
ryžiai (300 gramai)
vitienos prieskoniai (2 šaukštai)
grietinė (200 gramai)
česnakas (1 vienetas)
vištienos filė (1 kilogramas)
 

Paruošimas:
Kubeliais supjaustytus vištienos filė gabaliukus suberiame į aliejuje įkaitintą keptuvę ir pakepiname kelias min. Suberiame vištienos prieskonius, uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame ~15min. Per tą laiką gabaliukais supjaustome papriką, pievagrybius, su česnakine trintuve susmulkiname česnakus, smulkiai supjastome porą. Viską suberiame į keptuvėje apkepintą vištieną, įpilame truputį virinto vandens, uždengiame dangčiu keptuvę ir troškiname vištieną dar 10min. Galiausiai įpilame ~200g. grietinės ir troškiname vištieną dar 5min. Garnyrui išverdame ryžius. Patiekalui paskaninti papjaustome agurko, pomidoro, paprikos, patiekalą galime papuošti salotų lapais. Ant ryžių galime užbarstyti smulkintų krapų, petražolių arba tiesiog paskaninti pomidorų padažu.

 


 


 
Taip pat skaitykite
Nors dvikalbėse šeimose, kur tėvai – skirtingų tautybių ir su atžalomis bendrauja skirtingomis kalbomis, vaikų kalbos vystymasis...

Jei pastebėjote, jog vaikas staiga ėmė miegoti gerokai per daug, arba atvirkščiai, pastebėjote, jog jį kamuoja nemiga – gali...

Aktyvumas ir reguliari mankšta nėštumo metu išeina į naudą, – tokią išvadą pateikė Pepperdine (JAV)...

Olsterio universitete atlikti tyrimai parodė, jog berniukai kur kas geriau atsako į dėmesingumo testo klausimus, jei yra šiek tiek...

Rašyti komentarą

 
Edituks
2009-07-19 17:35:59
Ačiū visiems, kas balsavot už mano vištienos filė receptą. Kadangi už savo receptą balsuoti negaliu, todėl savo balsą atiduodu MUFFINUKAMS :) Šio recepto dar neišbandžiau, bet jį įtraukiau į savo receptų sąrašą. Artimiausiu metu žadu juos gaminti :)
ruta
2009-07-17 21:32:32
atiduodu MUFFINAMS
indre
2009-07-17 21:14:18
mano seimyna daug ko nevaldo yra labai isrankus, todel as balsuoju uz keksiukus.
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (163)
vilte