Pagrindinis > Balsavimas baigėsi: Mano...
 

Balsavimas baigėsi: Mano ypatingasis receptas (I etapas)


2009 07 07 | Autorius: Mama.lt, jupiterimages.com
 

Visos geros šeimininkės, virtuvės šefai, gaminantys vyrai jį turi: tai patiekalas, kurio pavadinimą tik ištarus, jaučiame burnoje nepakartojamą skonį, o kvapas verčia nosytę krustelti ir plačiai nusišypsoti.

 


Šią savaitę atrinkome tris konkurso "Mano ypatingasis receptas" pirmojo etapo finalistus. Daugiausiai teigiamų komentarų ir atsiliepimų sulaukęs receptas bus paskelbtas šios savaitės nugalėtoju ir pateks į finalą.  Šio etapo nugalėtojui atiteks knyga

"Neregėta Lietuva".

 

Komentaruose parašykite, kuris receptas, jūsų nuomone, labiausiai vertas laimėti šią knygą ir patekti į finalą. Komentuotojai-balsuotojai taip pat neliks be dovanų! Vieną iš jų burtu keliu apdovanosime Alma Littera knyga - Jamie Oliver Laimingosios virtuvės dienoraštis!

 

* Būtina sąlyga - jeigu komentuojate neprisijungę prie savo Mama.lt anketos, būtinai įrašykite savo el. paštą komentuodami (jo komentaruose nesimatys).

 

* Necenzūriniai ir įžeidžiantys komentarai bus trinami be perspėjimo.

 

* Vienas žmogus balsuoti gali tiek vieną kartą.

 

Pirmąjį etapą laimėjo Miegelis ir Skaniausias šokoladinis pyragas

Iš balsuotojų prizas atitenka Laurai.

 

Su šios savaitės nugalėtojais Mama.lt redakcija susisieks asmeniškai.



Žuvies apkepas

2009 06 25 | Autorius: hemera

 

Paruošimas:
Majonezas, truputį, Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, pagal skonį Prieskoniai, žuvies, pagal skonį

Gaminimas: Žuvį ištrinti žuvies prieskoniais, supjaustyti kiekvieną į tris dalis ir truputėlį apkepti apvoliojus miltais keptuvėje. Morkas supjaustyti kubeliais, šparagines šiaudeliais, ryžius išvirti. Į skardą sudėti apkeptą žuvį, ant jos sudėti virtus ryžius, o ant viršaus daržoves ir kepti 180 c karštumo orkaitėje, baigiant kepti uždėti tarkuotą sūrį ir uždėti majonezą ir dar pakepti, tol kol sūris išsilydys.

 

 

 

Jums reikės:
morkos (2 vienetai)
ryžiai (300 gramai)
konservuoti žirneliai (200 gramai)
konservuoti kukurūzai (200 gramai)
šparaginės pupelės (200 gramai)
Jūros lydeka (700 gramai)


 


Skaniausias pasaulyje šokoladinis pyragas

2009 06 23 | Autorius: miegelis

 

Šokoladinis pyragasParuošimas:
Virš karšto vandens vonelės arba mikrobangėje ištirpinkite šokoladą ir gabaliukais supjaustytą sviestą. Jei tirpinsite virš vandens, žiūrėkit, kad į šokoladą nepatektų vandens garų, nes sušoks į gumulą. Pamaišykite, leiskite truputį atvėsti. Tada įmaišykite migdolų esenciją, cukrų, vanilinį cukrų. Po vieną įmuškite kiaušinius gerai išmaišydami po kiekvieno iš jų. Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite į šokolado masę ir gerai išmaišykite. Riešutus susmulkinkite ir truputį paskrudinkite. Suberkite į tešlą. Aš kepu šį pyragą 20x20 cm kvadratinėje skardoje, bet manau tiktų ir 26 cm skersmens apvali. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite pusę tešlos. Šaukštu tešlą tolygiai paskleiskite skardoje. Ant tešlos tolygiai užtepkite aviečių džemą. Tada supilkite likusią tešlą ir ją vėl lygiai paskleiskite. Kepkite 170 C orkaitėje 35-40 min. Leiskite pyragui atvėsti skardoje. Skaniausias šis pyragiukas pastovėjęs šaltai bent porą valandų. Tiekdamos į stalą supjaustykite mažais kvadretėliais, nes jis gana saldus, bet tikrai vertas grieko :)

 

Jums reikės:
druskos (0.5 arbatinis šaukštelis)
kepimo miltelių (0.5 arbatinis šaukštelis)
miltų (100 gramai)
kiaušinių (2 vienetas)
migdolų esencijos (0.5 arbatiniai šaukšteliai)
vanilinio cukraus (1 arbatinis šaukštelis)
cukraus (200 gramai)
išgliaudytų lazdynų riešutų (70 gramai)
sviesto (100 gramai)
juodoj šokolado (100 gramai)
aviečių uogienės (150 gramai)



Vištiena su medaus padažu

2009 06 24 | Autorius: pa_radize

 

Vištiena su medaus padažu

Paruošimas:
taip pat reikės sojos padažo vištieną supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais. sumaišyti miltus ir krakmolą, juose apvolioti mėsą. mėsą apkepti keptuvėje (nepadauginkit aliejaus). citrinos sultis, medų, soją, porą šaukštų aliejaus ir smulkiai pjaustytą česnaką sumaišyti (medų šiek tiek pašildyti, kad būtų lengviau maišyti), užpilti ant vištienos ir dar truputį pakepti. patiekti su ryžiais PAPILDYTA klaida iš gaminimo- padažą geriausia užpilti pačioje pabaigoje. užpyliau anksčiau, todėl jis sutirštėjo ir nebeliko jokio skystymėlio. ir česnakus pjausčiau, bet vis tik geriausia spausti tuo spec.prietaisėliu

 

Jums reikės:
česnakas (8 gabalėlis)
vištienos filė (2 vienetai)
miltai (2 šaukštai)
krakmolas (2 šaukštai)
medus (2 šaukštai)
citrinos sultys (3 šaukštas)

 
 

Taigi balsuokite komentaruose ir rinkite patį šauniausią receptą. O konkursas tęsiasi - toliau kelkite savo ypatinguosius receptus ir ypatingiausieji be dovanų tikrai neliks!

 


 
Taip pat skaitykite
Nors dvikalbėse šeimose, kur tėvai – skirtingų tautybių ir su atžalomis bendrauja skirtingomis kalbomis, vaikų kalbos vystymasis...

Jei pastebėjote, jog vaikas staiga ėmė miegoti gerokai per daug, arba atvirkščiai, pastebėjote, jog jį kamuoja nemiga – gali...

Aktyvumas ir reguliari mankšta nėštumo metu išeina į naudą, – tokią išvadą pateikė Pepperdine (JAV)...

Olsterio universitete atlikti tyrimai parodė, jog berniukai kur kas geriau atsako į dėmesingumo testo klausimus, jei yra šiek tiek...

Rašyti komentarą

 
martyynyyte3
2009-07-14 15:31:33
Aš prašiau pabalsuoti, tik, kad būtų žvaigždučių. Bet kai mano receptas dabar pateko į pusfinalį, aš neprašau viešai už jį balsuoti. Todėl, manau, kad nenusižengiau taisyklėms.
vaivorykste
2009-07-10 07:44:46
oi,kaip negrazu,mamos.ir vel tas pats kartojasi.tai jei jusu siulomas receptas is tikro yra skanus,tai nebijokite,pabalsuos ir be agitacijos.o gal taip nera,kad reikia prasyti balsu?
citatos
2009-07-09 17:54:30
tik keletas citatu: "Mamytės, kurios galit prabalsuokit mama.lt receptų žaidime už ypatingąjį receptą "Pati skaniausia vištienos filė su česnakiniu padažu" Ačiūūūūū" Pabalsuota. O tu jei gali pabalsuok už mano 4 receptus: Muffinai su baltu šokoladu ir bananais Muffinukai, tirpstantys burnoje... Skaniausias varškės apkepas Trupininis varškės pyragas Ir jei gali, prie kiekvieno kokį komentarą.'
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (184)
Emiliukas