![]() Įvairūs salotų užpilai2009 02 23 | Šaltinis: Eli.lt
Itališkas salotų užpilas su džiovintais pomidorais Virtuvė: itališka
Paruošimo laikas: mažiau kaip 30 min. Produktai: 2 "Šarlotės" svogūnų galvutės 2 česnako skiltelės 6 džiovinti pomidorai 6 alyvos be kauliukų 2 valg. šaukštai balzaminio acto 1 valg. šaukštas šviežių čiobrelių ar baziliko lapų 125 ml alyvų aliejaus druska, pipirai Paruošimas: 2 "Šarlotės" svogūnų galvutes supjaustykite į 4 dalis, česnako skilteles perpjaukite perpus, stambiai supjaustykite pomidorus. Trintuvu susmulkinkite česnaką ir svogūną. Įdėkite į jį pomidorus, alyvas, įpilkite balzaminio acto, įberkite 1 valg. šaukštą šviežių čiobrelių ar baziliko lapų ir viską kartu dar kartą susmulkinkite. Pagardinkite druska ir pipirais pagal savo skonį. Neišjungdami trintuvo, lėtai įpilkite ir suplakite alyvų aliejų. Paragaukite ir, jei būtina, dar įberkite druskos ir pipirų. Užpilas tinka visoms žalumynų salotoms, taip pat naudojamas kaip pagrindas, gaminant padažus makaronams. Graikiškas užpilas salotoms su medumi ir aguonomis Virtuvė: graikiška Paruošimo laikas: mažiau kaip 30 min. Produktai: 1 "Šarlotės" svogūnų galvutė 60 ml medaus 3 valg. šaukštai obuolių ar bet kurių uogų acto 2 valg. šaukštai alyvų aliejaus 2 arbat. šaukšteliai Dižono garstyčių 1 arbat. šaukštelis aguonų sėklų druska, pipirai Paruošimas: Nulupkite "Šarlotės" svogūnų galvutę ir supjaustykite kubeliais. Mažame indelyje gerai sumaišykite medų, actą, alyvų aliejų, svogūnus, garstyčias ir aguonas. Pagal savo skonį pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Užpilas naudojamas lapinių daržovių salotoms su vaisiais. Greitai paruošiamas naminis užpilas Paruošimo laikas: mažiau kaip 30 min. Produktai: 3 valg. šaukštai alyvų aliejaus 2 valg. šaukštai balzaminio acto 2 valg. šaukštai saldžiojo sojos padažo Paruošimas: Tiesiog sumaišykite visus produktus. Užpilas geriausiai tinka pavasariškoms daržovių salotoms. Balzaminis užpilas Paruošimo laikas: mažiau kaip 30 min. Produktai: 2 valg. šaukštai balzaminio aliejaus 3 valg. šaukštai alyvų aliejaus druska, juodieji pipirai Paruošimas: Kruopščiai sumaišykite visus produktus. Užpilas geriausiai tinka lengvoms daržovių salotoms. Jį galima pagardinti ir prieskoniais.
Rašyti komentarą IRENA
2012-06-12 21:12:09
Atrodo, kad neblogi padazai. Juos ir saldytuve galima palakyti keletav dienu.
|
|
Mama.lt Redakcija - info@mama.lt, UAB "All Media Digital", Vilnius
Mama.lt Reklama - reklama@amdigital.lt
Kita informacija - info@amdigital.lt
info@amdigital.lt