Virtuvė > Patarimai > Įvairūs salotų užpilai
 

Įvairūs salotų užpilai


2009 02 23 | Šaltinis: Eli.lt
 

 

Itališkas salotų užpilas su džiovintais pomidorais

Virtuvė: itališka

Paruošimo laikas: mažiau kaip 30 min.

Produktai:

2 "Šarlotės" svogūnų galvutės
2 česnako skiltelės
6 džiovinti pomidorai
6 alyvos be kauliukų
2 valg. šaukštai balzaminio acto
1 valg. šaukštas šviežių čiobrelių ar baziliko lapų
125 ml alyvų aliejaus
druska, pipirai

Paruošimas:

2 "Šarlotės" svogūnų galvutes supjaustykite į 4 dalis, česnako skilteles perpjaukite perpus, stambiai supjaustykite pomidorus. Trintuvu susmulkinkite česnaką ir svogūną. Įdėkite į jį pomidorus, alyvas, įpilkite balzaminio acto, įberkite 1 valg. šaukštą šviežių čiobrelių ar baziliko lapų ir viską kartu dar kartą susmulkinkite.

Pagardinkite druska ir pipirais pagal savo skonį. Neišjungdami trintuvo,  lėtai įpilkite ir suplakite alyvų aliejų. Paragaukite ir, jei būtina, dar įberkite druskos ir pipirų.

Užpilas tinka visoms žalumynų salotoms, taip pat naudojamas kaip pagrindas, gaminant padažus makaronams. 

Graikiškas užpilas salotoms su medumi ir aguonomis
 
Virtuvė: graikiška

Paruošimo laikas: mažiau kaip 30 min.

Produktai:

1 "Šarlotės" svogūnų galvutė
60 ml medaus
3 valg. šaukštai obuolių ar bet kurių uogų acto 
2 valg. šaukštai alyvų aliejaus
2 arbat. šaukšteliai Dižono garstyčių
1 arbat. šaukštelis aguonų sėklų
druska, pipirai

Paruošimas:

Nulupkite "Šarlotės" svogūnų galvutę ir supjaustykite kubeliais. Mažame indelyje gerai sumaišykite medų, actą, alyvų aliejų, svogūnus, garstyčias ir aguonas. Pagal savo skonį pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Užpilas naudojamas lapinių daržovių salotoms su vaisiais.

Greitai paruošiamas naminis užpilas

Paruošimo laikas: mažiau kaip 30 min.

Produktai:

3 valg. šaukštai alyvų aliejaus
2 valg. šaukštai balzaminio acto
2 valg. šaukštai saldžiojo sojos padažo
Paruošimas:
Tiesiog sumaišykite visus produktus.
Užpilas geriausiai tinka pavasariškoms daržovių salotoms.
Balzaminis užpilas
Paruošimo laikas: mažiau kaip 30 min.
Produktai:
2 valg. šaukštai balzaminio aliejaus
3 valg. šaukštai alyvų aliejaus
druska, juodieji pipirai

Paruošimas:

Kruopščiai sumaišykite visus produktus.
Užpilas geriausiai tinka lengvoms daržovių salotoms. Jį galima pagardinti ir prieskoniais.

 


 
Taip pat skaitykite
Maisto gaminimas gali tapti malonia ir raminančia veikla, ypač, jeigu žinote daug šį procesą palengvinančių gudrybių. Ar žinote,...

Mokėjimas išvirti sultinį - svarbus kulinarinis įgūdis. Sultinį galima panaudoti labai plačiai: patiekti prie pyragėlių ar kibinų,...

Kava – neatsiejamas kiekvieno ryto palydovas, tačiau ne tik. Šį, kūną atgaivinantį bei energijos ir žvalumo suteikiantį...

Kas lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje...

Rašyti komentarą

 
IRENA
2012-06-12 21:12:09
Atrodo, kad neblogi padazai. Juos ir saldytuve galima palakyti keletav dienu.
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (334)
Deimante