Virtuvė > Patarimai > Kalėdinių vaišių gudrybės
 

Kalėdinių vaišių gudrybės


2008 12 20 | Autorius: Laura B.,
 

 

Artėjančios šventės kelia nerimą daugybei šeimininkių. Artimieji laukia šventiškų pietų, bet tam, kas juos gamins, teks iš peties paplušėti. Keletas paprastų triukų ir gudrybių padarys jūsų stalą šventiškesnį, virtuvėje sugaišusi visai nedaug laiko šeimyną ir artimuosius nustebinsite nekasdieniškais, gundančiais akį patiekalais.
 
  • Kad ir kokį karštą patiekalą bepagamintumėte, papuoškite jį improvizuota kalėdine girlianda. Jai galite panaudoti įvairiausius žalumynus, uogas (žali krapai bus panašiausi į eglutės šakelę, o iš petražolių lapelių ir raudonų spanguolių net ir nepatyrusi šeimininkė kuo puikiausiai išdėlios ornamentą, primenantį puansetijų žiedus), alyvuoges, spalvotas paprikas.
  • Skrudinate duoną ar batoną sumuštiniams? Nepatingėkite iš jos išpjaustyti eglutės, varpelio formeles (patogiausia tai daryti su specialiomis sausainiams skirtomis formelėmis). Ant tokių riekelių užtepti sumuštiniai atrodys ypač žaismingai iršventiškai. Duonos ar batono likučius kuo patogiausiai sunaudosite naminių džiūvėsėlių trupiniams pasigaminti.
  • Iš sluoksniuotos tešlos sausainių formelėmis išspauskite žvaigždučių, varpelių, papuoškite jais bebaigiančius kepti mėsos kepnsius ar netgi orkaitėje kepamus maltinukus, kad geriau prikibtų, apačią patepkite kiaušinio plakiniu, o viršų galite pabarstyti tarkuoto sūrio drožlėmis.
  • Kalėdų tema dosni formomis. Prisiminkite jas dėliodama patiekalus. Galite salotų indą dekoruoti iš prieskoninių žalumynų išdėliodama eglutę, iš kiaušinių trynių – žvaigždę. O galite ir patį patiekalą lėkštėje išdėlioti mėnulio, žvaigždės, varpelio, eglutės forma.
  • Nepatingėkite papuošti stalo šventine atributika – blizgučiais, eglutės žaisliukais, sukurkite nedidelę kompoziciją su eglės šakele.

 


 
Taip pat skaitykite
Maisto gaminimas gali tapti malonia ir raminančia veikla, ypač, jeigu žinote daug šį procesą palengvinančių gudrybių. Ar žinote,...

Mokėjimas išvirti sultinį - svarbus kulinarinis įgūdis. Sultinį galima panaudoti labai plačiai: patiekti prie pyragėlių ar kibinų,...

Kava – neatsiejamas kiekvieno ryto palydovas, tačiau ne tik. Šį, kūną atgaivinantį bei energijos ir žvalumo suteikiantį...

Kas lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (186)
dovydas