Virtuvė > Patarimai > Prieskonių mišiniai: ką,...
 

Prieskonių mišiniai: ką, kur ir kaip bersite?


2008 09 01 | Šaltinis: "Gamma" nuotr.
 

Parduotuvių lentynos lūžta nuo prieskonių gausos. Nusiperki prieskonių mišinį žuviai, kitą – mėsai, trečią – paukštienai. Tačiau ar tikrai jie tinka tik nurodytiems produktams? „Visai ne, – skuba visas susirūpinusias šeimininkes raminti Modestas Kučinskas, prieskonių ekspertas. – Netikite? Tuomet mums pats laikas į virtuvę“.

 

 
Truputis egzotikos

Kai girdime apie karį, prieš akis išnyra gelsvai auksine spalva nudažyti ryžiai, skleidžiantys malonų rytietišką aromatą. „O tai tikrai nėra pakankama informacija apie šį prieskonių mišinį“, – šypteli M. Kučinskas. – Paprasčiausiai ilgą laiką apie Rytus žinojome tik tai, kad jie vartoja daug ryžių ir dievina karį. Štai taip sumaišėme du žinomus ingredientus ir gavome auksinių ryžių lėkštę. O ar jūs žinote, kad Indijoje ar Tailande, iš kur ir kilo kario mišinys, ryžius patiekia baltus, o kariu dažniausiai skaninama mėsa, daržovės ar padažas?“

>> 2 psl.
Puslapis 1 iš 3 >> Kitas

 
Taip pat skaitykite
Maisto gaminimas gali tapti malonia ir raminančia veikla, ypač, jeigu žinote daug šį procesą palengvinančių gudrybių. Ar žinote,...

Mokėjimas išvirti sultinį - svarbus kulinarinis įgūdis. Sultinį galima panaudoti labai plačiai: patiekti prie pyragėlių ar kibinų,...

Kava – neatsiejamas kiekvieno ryto palydovas, tačiau ne tik. Šį, kūną atgaivinantį bei energijos ir žvalumo suteikiantį...

Kas lėmė tokį stulbinantį lauko kepsninių populiarumo šuolį? Pažvelkime, kas paskatino lauko grilinių populiarumo augimą Lietuvoje...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (147)
Deividukas