Vaikai > Mityba > Mėsėdžio meniu
 

Mėsėdžio meniu


2007 05 14 | Autorius: Giedre
 

 

Keletas mėsos patiekalų receptų jūsų mažiesiems mėsos mėgėjams. Gaminate kažką skanaus, savito, itin mėgiamo jūsų mažylio? Rašykite savo receptukus Mama.lt forume.

Garuose virti mėsos kotletai

Mėsą sumalkite mėsmale, sumaišykite su šaltame vandenyje išmirkyta duona ir dar kartą permalkite mėsmale. Įberkite truputį druskos ir gerai išminkykite, įpylę truputį vandens. Iš gautos masės suformuokite kotletus, sudėkite juos į mažą keptuvę, iki pusės užpilkite buljonu ir troškinkite uždengę.
Sudėtis: 50g jautienos, 30ml vandens, 10g duonos.

Vištienos sufle

Vištieną sumalkite mėsmale, truputį pasūdykite, įpilkite pieno, įmuškite kiaušinio trynį, įdėkite sviesto, viską kruopščiai išmaišykite, sudėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite orkaitėje 30-35min.
1 porcijai reikės: 50g vištienos, 30g pieno, ¼ trynio, 2g sviesto.

Bulviniai blynai su mėsa

Nuskustas ir nuplautas bulves smulkiai sutarkuokite, nusunkite sultis, įmuškite kiaušinį, įdėkite miltų, įberkite druskos ir išmaišykite. Suformuokite pailgus blynus, į vidų įdėkite neriebios kiaulienos su smulkiai pjaustytu svogūnu, galus užlipdykite. Kepkite aliejuje, užpilkite grietine ir pusvalandžiui įdėkite į orkaitę.
1 porcijai reikės: 120g bulvių, 30g faršo, 1 kiaušinis, 10g miltų, 5g svogūno, 10g aliejaus, 10g grietinės.

Balandėliai (nuo 1 metų)

Nuo kopūsto nupjaukite keletą lapų, 8-10 min įmeskite į sūdytą verdantį vandenį, po to ištraukite, ataušinkite ir nupjaukite sustorėjusius kotelius. Ant kiekvieno kopūsto lapo dėkite mėsos faršą ir suvyniokite. Paruoštus balandėlius apkepkite aliejuje, sudėkite į puodą, užpilkite grietininiu padažu ir troškinkite orkaitėje apie 30min.

Faršo paruošimas. Žalią mėsą dukart permalkite mėsmale, pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Po to įpilkite arbatinį šaukštelį vandens, pieno arba sultinio, įdėkite šaukštelį virtų ryžių, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, pakepintą aliejuje, žiupsnelį žalių petražolių ir viską gerai išmaišykite. Faršą galima gaminti ir iš virtos mėsos.

Sudėtis: 100g jautienos ar veršienos, 150g baltagūžio kopūsto, 20g svogūno, 10g sviesto, 20g ryžių, 50g grietininio padažo, ½ kiaušinio, 5g petražolių.


 


 
Taip pat skaitykite
Medikai sutinka, kad mūsų sveikata ir gera savijauta net 50% priklauso nuo gyvenimo stiliaus ir mitybos, tad labai svarbu vaikučiams įdiegti...

Transriebalai kiekvieno sveikatai kelia didelį pavojų, tačiau būtent vaikus, kurių suvokimas apie sveiką gyvenseną dar tik formuojasi,...

Dešrelės, mieliniai ir miltiniai blynai, kotletai su riebiais padažais, bulvytės fri ir bulviniai patiekalai su padažais, batonas su...

Dažnai galime išgirsti nuomonę, kad mokyklų valgyklose vaikai maitinasi gana prastai, o patiekiamas valgis nepakankamai sveikas ir...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (277)
EMILIJA