![]() Mėsėdžio meniu2007 05 14 | Autorius: Giedre
Keletas mėsos patiekalų receptų jūsų mažiesiems mėsos mėgėjams. Gaminate kažką skanaus, savito, itin mėgiamo jūsų mažylio? Rašykite savo receptukus Mama.lt forume. Garuose virti mėsos kotletai Mėsą sumalkite mėsmale, sumaišykite su šaltame vandenyje išmirkyta duona ir dar kartą permalkite mėsmale. Įberkite truputį druskos ir gerai išminkykite, įpylę truputį vandens. Iš gautos masės suformuokite kotletus, sudėkite juos į mažą keptuvę, iki pusės užpilkite buljonu ir troškinkite uždengę. Vištienos sufle Vištieną sumalkite mėsmale, truputį pasūdykite, įpilkite pieno, įmuškite kiaušinio trynį, įdėkite sviesto, viską kruopščiai išmaišykite, sudėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite orkaitėje 30-35min. Bulviniai blynai su mėsa Nuskustas ir nuplautas bulves smulkiai sutarkuokite, nusunkite sultis, įmuškite kiaušinį, įdėkite miltų, įberkite druskos ir išmaišykite. Suformuokite pailgus blynus, į vidų įdėkite neriebios kiaulienos su smulkiai pjaustytu svogūnu, galus užlipdykite. Kepkite aliejuje, užpilkite grietine ir pusvalandžiui įdėkite į orkaitę. Balandėliai (nuo 1 metų) Nuo kopūsto nupjaukite keletą lapų, 8-10 min įmeskite į sūdytą verdantį vandenį, po to ištraukite, ataušinkite ir nupjaukite sustorėjusius kotelius. Ant kiekvieno kopūsto lapo dėkite mėsos faršą ir suvyniokite. Paruoštus balandėlius apkepkite aliejuje, sudėkite į puodą, užpilkite grietininiu padažu ir troškinkite orkaitėje apie 30min. Faršo paruošimas. Žalią mėsą dukart permalkite mėsmale, pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Po to įpilkite arbatinį šaukštelį vandens, pieno arba sultinio, įdėkite šaukštelį virtų ryžių, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, pakepintą aliejuje, žiupsnelį žalių petražolių ir viską gerai išmaišykite. Faršą galima gaminti ir iš virtos mėsos. Sudėtis: 100g jautienos ar veršienos, 150g baltagūžio kopūsto, 20g svogūno, 10g sviesto, 20g ryžių, 50g grietininio padažo, ½ kiaušinio, 5g petražolių.
Rašyti komentarą |
|