Bulvės su grybais ir grietinėle


2015 04 08 | Autorius: Aistė

Paruošimas:
Grybus nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Juos apkepinkite šaukšte sviesto iki kol grybai bus minkšti. Grybus kol kas atidėkite. Bulves nuskuskite ir labai plonai supjaustykite, riekelės turi būti 2-3 mm. Bulvių riekeles nupjaukite po tekančiu vandeniu, palikite nuvarvėti. Keptuvėje, kurioje apkepinote grybus, išlydykite likusį sviestą, kame apkepinkite bulves. Bulves kepkite iki tol, kol jos pradės minkštėti ir lips tarpusavye. Tuomet jas užpilkite grietinėle, įspauskite česnaką, gardinkite druska, pipirais. Troškinkite 5 min. Bulves su visu skysčiu iš keptuvės, grybus, smulkintas petražoles sumaišykite, perkelkite į kepimo indą (to daryti nereikia, jeigu jūsų keptuvę galima statyti orkaitėn) ir viską kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 min. Bebaigiant kepti, jeigu norite, galite užberti sūrio. Šį patiekalą galite valgyti su daržovių salotomis arba patiekti kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.

Jums reikės:
didelės bulvės (8)
pievagrybių (400 g)
česnako (4 skiltelės)
petražolių (1 pundelis)
sviesto (4-5 šaukštai)
riebios grietinėlės (300 ml)
druskos, pipirų (šiek tiek)