Tuno kukuliai su spagečiais


2014 12 30 | Autorius: Aistė

Paruošimas:
Spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakelio, nepervirkite. Kedrines pinijas arba saulėgrąžas paskrudinkite keptuvėje be papildomų riebalų. Išimdami tuną iš skardinės nuspauskite aliejaus perteklių (aliejų pasilikite), dėkite į indą ir šakute patrinkite. Sumeskite kedrines pinijas ar saulėgrąžas, berkite džiūvėsių, įmuškite kiaušinį, sudėkite sunarkuotą citrinos žievelę, kapotas petražoles ir viską suminkykite rankomis. Suformuokite 12 vienodo dydžio kukulių. Kelis šaukštus aliejaus iš skardinės pilkite į keptuvę, įkaitinkite ir tuno kukulius apkepinkite iš visų pusių iki kol gražiai pagels. Kitoje keptuvėje pakaitinkite padažą (ji galite pasidaryti ir patys - smulkiai pjaustytą svogūną apkepinkite aliejuje, dėkite pusę tarkuotos morkos, druskos, pipirų, prieskoninių žolelių, suverskite mažą skardinę konservuotų pomidorų ir ištroškinkite iki kol sutirštės), į jį sudėkite virtus spagečius, kukulius, viską permaišykite.  

Jums reikės:
tuno aliejuje (2 skardinės (apie 400 g))
kedrinių pinijų arba saulėgrąžų (sauja)
nutarkuota citrinos žievelė (1)
kapotų petražolių (sauja)
džiūvėsių (50 g)
kiaušinis (1)
spagečių (400 g)
pomidorų padažo makaronams (500 g)