Makaronai su grybais ir dešrelėmis


2014 12 07 | Autorius: Aistė

Paruošimas:
Makaronus išvirkite pagal nudorymus ant pakelio, nepervirkite. Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite aliejuje, ten pat verskite pasmulkintus, nuvalytus grybus, patroškinkite iki kol suminkštės. Berkite riekelėmis supjaustytas dešreles, trumpai apkepinkite. Pomidorus iš skardinės šiek tiek patrinkite (galite rankomis trinti tiesiai keptuvėn), pilkite maždaug pusę skysčio iš skardinės. Į padažą dėkite druskos, pipirų, baziliko. Paragaukite, ar nerūgštu, jeigu kiek per rūgštu, tai dėkite šauktą cukraus, tai subalansuos skonį. Padažą 10 min. patroškinkite. Į paruoštą padažą berkite virtus makaronus, permaišykite. Tiekite apibėrus trupučiu sūrio, galima apiberti smulkintomis petražolėmis.

Jums reikės:
nevirtų makaronų (400 g)
aliejaus (1 šaukštas)
parūkytos dešrelės (5)
pievagrybių (sauja)
svogūnas (1 )
konservuotų pomidorų (1 skardinė)
baziliko (šiek tiek)
druskos, pipirų (šiek tiek)
sūrio (sauja)