Vištienos sriuba su kariu


2014 12 07 | Autorius: Aistė

Paruošimas:
Į puodą pilkite 1 litrą vandens, dėkite vištieną, pasūdykite, dėkite lauro lapelį ir virkite apie pusantros valandos - turėsime sultinį sriubai. Vištieną išimkite, nuimkite nuo kaulų, pasmulkinkite ir grąžinkite į puodą. Sviestą išlydykite ir ant jo pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus, salierą ir morkas. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir 10 min. patroškinkite iki kol daržovės suminkštės. Ant jų berkite kario prieskonius, permaišykite. Kepintas daržoves verskite į sultinį, berkite ryžius, sudėkite kubeliais pjaustytus obuolius (tinka tik rūgštūs obuoliai, jeigu tokių neturite, tai visai nedėkite). Virkite ant vidutinės ugnies, kol išvirs ryžiai. Galite papildomai paskaninti druska ar pipirais. Patiekite su grietine, trupučiu žalumynų.  

Jums reikės:
sviesto (2 šaukštai)
svogūnas (1 )
saliero stiebai (2 )
morkos (2)
kario miltelių (4 šaukšteliai)
vištienos (sultiniui) (0.5 kg)
ryžių (sauja)
rūgštūs obuoliai (2)
druskos, pipirų (šiek tiek)
lauro lapai (1-2)