Aštrus pomidorų pagardas žiemai (salsa)


2014 08 25 | Autorius: Mama.lt

Paruošimas:
Išeiga: 3 stiklainėliai po 0,5 L. Pomidorus, paprikas, svogūnus supjaustykite maždaug vienodo dydžio kubeliais. Čili pipirą supjaustykite labai smulkiai. Viską sumaišykite, įspauskite česnako, suberkite sukapotas kalendras, supilkite actą. Viską troškinkite didelėje keptuvėje arba puode ant vidutinės ugnies iki kol užvirs, nuolat maišykite. Užvirus ugnį sumažinkite iki minimalios ir pavirkite dar apie 10-15 minučių. Salsa turi šiek tiek patirštėti. Paruoštą pomidorų pagardą supilstykite į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždarykite. Tinka prie mėsos, paukštienos patiekalų. Galima dėti į sriubas, troškinius ar valgyti kaip užtepą su skrebučiais, duoniukais.  

Jums reikės:
pomidorų (10-12 vidutinių )
žalios saldžiosios paprikos (2 didelės)
svogūnai (3-4 vidutiniai)
čili pipirai (7)
acto (trečdalis puodelio)
česnako (1-2 skiltelės)
smulkiai sukapotos kalendros (galima pakeisti petražolėmis) (1 šaukštas)
druskos (1-2 šaukštai)