Ant grotelių kepta lydeka


2012 09 26 | Autorius: aniger

Paruošimas:
Lydeką nuskusti, išimti vidurius, galvos nenupjauti. Susmulkinti česnakus, sumaišyti su druska ir prieskonais. Jais ištrintą žuvį palaikyti kelias valandas, ar net per naktį. Tuomet įkloti išilgai žuvies po juostelę lašinukų ir užsmaigstyti pilvą dantų krapštukais. Žuvies išorę ištrinti aliejumi ir dėti ant grotelių. Apačioje pastatyti skardą su vandeniu. Kepti apie 40 min. Taip iškepta lydeka gaunasi nesausa , puri.

Jums reikės:
Lydekaitė (1.3 kg.)
Pasūdyti lašinukai (100 g.)
Druska (1 šaukštelis)
Juodieji pipirai (1 žiupsn.)
Lauro lapeliai (1 žiupsn.)
Petražolės (1 saujelė)
Žali rozmarinai (1 šakelė)
Česnako skiltis (1 vnt.)
Aitriosios paprikos milteliai (1 žiupsn.)
Aliejus kepimui (30 g.)