Įdaryti pomidorai


2012 08 16 | Autorius: LAura

Paruošimas:
Pomidorus nuplauname,nublanširuojame ir pjauname pusiau,bet tiek,kad pomidoras nepersipjautų visai,nes ten reikės įdėti kitų daržovių. Susipjaustome papriką kvadratais (kvadratai turėtu buti maždaug pomidoro dydžio,kad įdėjus paprikytę į pomidorą,nebūtų daug išlindusių kraštų),česnaką pjauname pusiau,krieno šaknis pjauname panašaus dydžio kaip papriką,tik per pus ploniau.Į pomidorus sudedame česnaką,papriką(taip pat blanširuotą) ir krieno šaknies gabalėlius.Užviriname vandenį ir sudedame druską,cukrų bei actą.Į sterilius stiklainius suveriame žalumynus ar sausą mišinį ir sudedame įdarytus pomidorėlius.Užpilame verdančiu marinatu ir apvertę paliekame parai šiltai apklosčius.

Jums reikės:
druska (1 stiklinė)
krieno šaknis (1 vnt)
paprika (2-3 vnt)
vanduo (5 l)
žalumynai(krapai , česnako skiltelių, vyšnių lapai, juodųjų serbentų lapai , galima dėti ir sauso prieskonių mišinio marinavimui) (pagal skonį)
žalieji pomidorai (4 kg)
cukrus (2 stiklinės)
čili pipiro (3 vnt)
česnako (2 galvutės)
actas (2/3 stiklinės)