Lečo


2012 08 07 | Autorius: Aušra

Paruošimas:
 Pomidorus supjaustyti ir sudėti į puodą. Pavirti apie 15 min ir sutrinti smulkintuvu (blenderiu). Į pomidorų tyrę suberti šiaudeliais pjaustytą papriką, įberti cukrų, druską, įpilti acą. Viską išmaišyti ir pavirti apie 20 minučių, kol paprika suminkštės, bet nesutiš. Sudėti paprikas į iškaitintus stiklainius, užpilti susidariusiu skysčiu su pomidorų tyre. Užsukti dangteliais ir pasidėti žiemai. Tinka prie bet kokių patiekalų, galima naudoti gaminant čili sriubą. 

Jums reikės:
pomidorų (2 kg)
paprikų (2 kg)
maltų pipirų (1 žiupsnelis)
druskos (1 valg. šaukštas)
cukraus (200 ml )
9 proc. acto (100 ml )