Pide (mielinės bandelės su faršo ir sūrio įdaru)


2012 07 26 | Autorius: Gintarė

Paruošimas:
Darome tešlą: į šiltą skystį suberiame cukrų bei sudėję mieles gerai išmaišome. Miltus susiberiame į didesnį dubenį, pilame gautą mielių masę, lengvai paplaktą kiaušinio baltymą, aliejų bei suberiame druską. Užminkome tešlą ir paliekame uždengę kilti ~2 val., kol ši padvigubės. Kol tešla kyla, pasidarome įdarą. Faršą susimaišome su feta sūriu, suberiame smulkintą svogūną bei papriką, pomidorų pastą ir padažą. Paskaniname viską česnaku, druska, pipirais. Padedame šaltai ir laukiame, kol tešla pakils. Pakilusią tešlą pasidaliname į 6 lygias dalis ir lengvai paminkydami suformuojame kamuoliukus, kuriuos vėlgi uždengę paliekame 15 min. pastovėti. Po tešlos gabaliuką dedame ant lengvai miltuoto stalo ir iškočiojame. Susipjaustome tešlą kvadračiukais. Ant jo dedame įdarą, užbarstome fermentinio sūrio ir lenkiame kampus į vidurį ir suspaudžiame. Pašauname į įkaitintą (iki 180°) orkaitę ir kepame apie 25-30 min. Atvėsiname ant grotelių ir skanaujame prie arbatos rytais :) Skanaus :*

Jums reikės:
šilto pieno (50 ml)
faršo (150 g)
druskos, pipirų, prieskonių (Pagal skonį)
pomidorų pastos (1 arb. šaukštelis)
paprikos (1/2)
miltų (250 g)
kiaušinio baltymas (1 )
fetos sūrio (100 g)
fermentinio sūrio (200 g)
druskos (1/2 arb. šaukštelis)
cukraus (1/2 arb. šaukštelis)
česnako (1 skiltelė)
aliejaus (1 arb. šaukštelis)
šviežių mielių (15 g)
svogūnas (1 )