naminis šaltis


2012 07 10 | Autorius: PonasX

Paruošimas:
Pirmiausia cukrų, vanilinį cukrų ir pieną supilam į puodą ir užkaičiame. Kaitiname iki užvirimo. Tuo tarpu išsiplakame kiaušinių trynius ir užvirusį pieną maža srovele, vis plakdamos, supilam į kiaušinio trynius.   Dar šiek tiek paplakam ir viską pilam atgal į puodą, labai ant mažos ugnies vis maišydamos kaitinam iki tol, kol masė pradės tirštėt. Neperkaitinkite. Kai nuimsite viską nuo ugnies, supilkite grietinėlę ir palikite atvėst.   Atvėsusius ledus supilam į plastmasinį indelį ir statom į šaldiklį. Geriausia daryt iš vakaro, kad ryte jau galėtumėt skanaut.   Na ir galite skanaut. Kaip papuošite ar pateiksite, priklauso nuo fantazijos. Ledai būna švelniai gelsvi.   Aš dažniausiai paskaptuoju su šaukštu, iš ledų padarau smėlį ir sukonstruoju palmę :) Vaisiai puikiai papildo vanilinius ledus.

Jums reikės:
cukraus (100g)
grietinėlės (250ml)
kiaušinių trynių (3)
pieno (150ml)