Šokoladinė Panna cotta


2012 11 14 | Autorius: regiux

Paruošimas:
Į puodą supilame pieną, suberiame želatiną ir 10 minučių paliekame. Po to dedame ant silpnos ugnies ir kaitiname maišydami, kol želatina ištirpsta Tada supilame grietinę, cukrų, beriame truputį druskos, suberiame kakavos miltelius ir viską kaitindami ant silpnos ugnies maišome, kol cukrus visiškai ištirpsta. Ištirpus cukrui gautą masę supilstome į stiklinius indelius ir paliekame, kad atvėstų. Atvėsusius desertus dedame į šaldytuvą, kad panna cotta visiškai atvėstų ir sustingtų. Patiekdami pabarstome tarkuotu juodu bei baltu šokoladu.

Jums reikės:
160ml pieno, 4 a.š. želatinos, 500g riebios grietinės, 2-4 v.š. geros kokybės kakavos miltelių, 150g cukraus, žiupsnelis druskos, 30g juodo ir 30g balto šokolado papuošimui (-)