Šokoladinis vyšnių pyragas


2012 07 07 | Autorius: aniger

Paruošimas:
Kiaušinius išplakti su cukrumi, grietinę su kepimo milteliais ir viską išmaišyti. Vyno prieskonius pakaitinti vyne, bet neužvirti ir supilti į vyšnių uogienę, išmaišyti. Po to vyšnių masę sukrėsti į kiaušinių grietinės plakinį, permaišyti. Tuomet nedideliame kiekyje miltų išmaišyti kakavą ir įmaišyti į masę. Toliau maišant atsargiai, pilti miltus. Tikslų miltų kiekį nurodyti sunku, nes nelygu kokio skystumo būna uogienė. Bet jų pilti tiek, kad tešla būtų dar maišoma šaukštu, skystoka. Įdėti smulkintų citrinos žievelių. Supilti į aliejuotą skardą, pašautą į pakaitintą orkaitę. Iškepa maždaug per 20 min. Tuomet pravėsusį kepinį aptepti tirpintu šokoladu ir atšaldyti šaldytuve.

Jums reikės:
Miltai (360 (g.))
Kiaušiniai (2 vnt.)
Grietinė (300 g. )
Vyšnių uogienės tirščiai (300)
Cukrus (3 šaukštai)
Kepimo milteliai (1 šaukštelis)
Kakava (2 šaukštai)
Raudonas vynas (3 šaukštai )
Karšto vyno prieskoniai (1 šaukštas)
Citrinos žievelės (žiupsn. )
Juodas šokoladas (100 g.)