Napoleonas su spanguolių džemu


2014 08 07 | Autorius: Aušra

Paruošimas:
 Sloksniuotos tešlos lapelius iškepti orkaitėje, kol jie taps gelsvos spalvos ir pakils.Pasiruošiame kremą: sviestą ištirpiname puode, beriame miltus ir maišant pakaitiname. Kitame puode užviriname pieną su cukrumi ir į jį supilame ištirpusį sviestą, gerai išmaišome. Kai kremas šiek tiek atvės, po vieną mušame trynius ir gerai išsukame. Įmaišome vanilinio cukraus ir įspaudžiame citrinos sultis. Imame po vieną lakštą ir tepame kremu. Ant vieno ar dviejų lakštų užtepame spanguolių džemo. Vieną lakštą pasilikti, jį sutrupinti. Aptepus visą tortą kremu, aplipdyti trupiniais ir palikti susistovėti apie parą. Papuošti lydyto šokolado mase.

Jums reikės:
spanguolių džemo (100 ml)
pieno (250 ml)
miltų (100 g)
kiaušinių tryniai (2 vnt)
juodojo šokolado (100 g)
cukraus (250 g)
citrinos sulčių (0.5 vnt)
bemielės sloksniuotos tešlos lakštai (6 vnt.)
sviesto (400 g)
vanilinio cukraus (2 arbatiniai šaukšteliai)