Nestandartiniai kalakutienos šašlykai


2012 04 04 | Autorius: MAH

Paruošimas:
Kalakutienos filė padalinti į 12 gabaliukų. Nuluptą česnaką sutraiškyti spaustuku, supilti 4 šaukštus alyvuogių aliejaus, citrinų sultis, įberti kario. Mėsą valandą palaikyti marinate. Morką nuskusti, supjaustyti skrituliukais, 3 min. pavirti. Paprikas supjaustyti gabaliukais. Nuluptus svogūnus padalyti į keturias dalis. Mėsą išimti iš marinato, nusausinti. Kiekvieną gabaliuką suvynioti į rūkytos šoninės juostelę. Ant kiekvieno iešmo suverti po tris gabalėlius mėsos, tarp kurių įmaišyti paprikų ir svogūnų gabaliukų. Pagardinti druska ir pipirais. Šašlykus likusiame aliejuje kepti 8-10 min. arba ant grotelių. Retkarčiais apšlakstyti marinatu. Patiekti su ryžiais ir įvairiais padažais.  

Jums reikės:
kalakutienos filė (400 g)
česnako (1 skiltelė)
alyvuogių aliejaus (7 šaukštai)
citrinų sulčių (3 šaukštai)
kario (1 šaukštelis)
didelė morka (1)
saldžioji žalia paprika (1)
saldžioji raudona paprika (1)
nedideli svogūnai (2)
jautienos šoninės (6 ploni gabaliukai)
druskos (0)
maltų juodųjų pipirų (0)