Mieliniai mini pyragai "Avinėliai"


2012 04 02 | Autorius: irute1984

Paruošimas:
Mieles sumaišyti su cukrumi ir 2-3 šaukštais pieno (iš bendro kiekio). Leisti ištirpti ir susidaryti putoms  tai yra apie 10 minučių. Iš kitų produktų užminkyti tešlą bei įmaišyti jau pakilusias mieles. Gerai išminkyti tešlą, statyti šiltai, kad tešla pakiltu tai užtrunka apie 1 val. Pakilus tešlai dedame ja ant stalo iškočiojame blyną, uždedam ant jo trafaretą, apipjaustom. Ant gautos avytes formuojame kailiuka - iškočiuojam plona, ilga tešlos tutele is jos formuojam rutuliukus. Ant išpjautos iš tešlos avytes dejau razinas ir riešutus tada ant viršaaus suformavau avytes kailiuka rutuliuku pagalba. Paruosta avyte ištepiau tryniu pašoviau į orkaite susildyta iki 75 laipsniu tempos ir leidau pakilti teslai apie 15 min, tada padidinau temperatura iki 180 laipsniu ir kepiau 30 min.

Jums reikės:
miltų (500 g)
cukraus (100 g)
sausų mielių (1 pakelis )
kiaušinis (1 vnt)
margarino (100 g )
šilto pieno (200 ml)
kiaušinio trynis (1)
riešutų (50 g)
razinų (50 g )