Keptas kalakutas


2011 12 22 | Autorius: Viktorija

Paruošimas:
 Kad kalakuto mėsa būtų švelnesnė, malonaus skonio, jį įtrinkite tokiu mišiniu: 1 citrinos sultys, 1 šaukštas aliejaus, smulkiai supjaustyta česnako galvutė, imbiero (pagal skonį) ir druskos. Geriau naudoti sutarkuotą imbiero šaknį, nes milteliai labai aitrūs, todėl jų dėti reikia labai atsargiai. Be to, naudojant imbiero šaknį mėsa bus aromatingesnė. Šiuo mišiniu iš vidaus ir iš išorės kruopščiai ištrintas kalakutas laikomas vėsioje patalpoje ne trumpiau kaip parą. Įdaras Kalakutą galima kimšti kopūstais. Įdarui raugintus kopūstus apkepkite aliejuje. Taip pat įdėkite supjaustytą didelę svogūno galvą ir dar pakepkite. Taip paruoštais kopūstais prikimškite kalakuto vidų ir užsiūkite. Paukštį suvyniokite į folgą. Kalakuto vidų galima prikimšti paruoštu faršu, o raugintus kopūstus ištroškinti keptuvėje. Įdarui taip pat tinka rūgštūs obuoliai ir slyvos. Kepimas Kalakutą, kuris sveria 3 – 4 kilogramus, orkaitėje kepkite 3 valandas, 170°C temperatūroje. Didesniame karštyje kepti kalakutą neverta, nes tada mėsa tampa sausesnė. Iškeptą kalakutą išimkite iš folgos ir ištepkite medaus padažu. Medaus padažą paruoškite taip: ant silpnai įkaitintos viryklės ištirpinkite 2 šaukštus medaus, į jį įberkite truputį druskos, paprikos miltelių ir įdėkite šaukštą sviesto. Viską išmaišykite ir šia mase kruopščiai išteptą kalakutą įdėkite į orkaitę. 200 – 230°C temperatūroje apkepamas kalakutas netrukus bus auksinio atspalvio, o paviršius – traškus. Prieš patiekiant paukštį galima apiberti smulkiais česnako gabaliukais. Visas kambarys kvėpės. Garnyras Garnyrui geriausiai tinka virtos bulvės arba bulvių košė. Nepamirškite žalumynų ir šviežių daržovių.

Jums reikės:
imbiero (pagal skonį) (0)
smulkiai supjaustyta česnako galvutė (0)
rauginti kopūstai (0)
kalakutas (3-4kg)
druskos (0)
citrinos sultys (1)
aliejaus (1Š.)
svogūnas (0)