Salierų ir obuolių salotos


2011 12 18 | Autorius: Vaida M.A.

Paruošimas:
Užpilui citrinos sultis sumaišyti su cukrumi, druska, grietine ir varške. Nulupti obuolius ir saliero gumbą. Obuolius sutarkuoti stambiai, o salierą – smulkiai. Daržovių tarkius sumaišyti su paruoštu užpilu ir palikti, kad pastovėtų. Ridikėlius, lapines salotas ir agurką nuvalyti, nuplauti ir nusausinti. Iš ridikėlių išpjauti roželes, agurką supjaustyti plonais griežinėliais. Salotas tiekti lėkštėje, išklotoje keliais salotų lapais. Prieš patiekiant salotas pagardinti pipirais, o paskui išdėlioti agurkų griežinėlius ir papuošti ridikėlių roželėmis.

Jums reikės:
salotų lapai (0)
saliero gumbo (300 g)
ridikėliai (2)
obuoliai (2)
liesos varškės (100 g)
juodųjų pipirų (0)
grietinės (1/4 l)
druskos (1/4 šaukštelio)
citrinos sultys (1)
cukraus (1 šaukštas)
agurkas (1)