Daržovių apkepas su kalakutiena


2011 12 17 | Autorius: Viktorija

Paruošimas:
 Vištienos filė supjaustykite kubeliais, cukiniją ir bulves - griežinėliais, baklažaną ir svogūną - pusžiedžiais, pomidorus - į 4 dalis, česnakus - smulkiai. Pievagrybius trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje (jei jie stambūs, prieš tai juos susmulkinkite). Tada kartu su svogūno pusžiedžiais suberkite į keptuvę su karštu aliejumi ir pakepinkite. Sumaišykite vištienos kubelius, česnakų gabalėlius ir pomidorų ketvirčius. Mišinį paskaninkite pipirais ir pasūdykite. Giliame kepimo inde sluoksniuokite taip: baklažanų pusžiedžiai, bulvių griežinėliai, mišinys su vištiena, su svogūnais pakepinti pievagrybiai ir cukinijos griežinėliai. Ant viršaus uždėkite tiek majonezo, kad cukinijos griežinėlių nesimatytų.   Pašaukite į 170-180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite valandą. Tuomet apkepą apibarstykite sūrio tarkiais ir kepkite dar 10-15 minučių.   Svarbu! Šio patiekalo skonį lems majonezas. Jei jo užkrėsite per mažai, trūks prieskonių, juk pagal receptą prieskonių beveik nereikia. Jeigu pasirinksite prastą, sugadinsite patiekalą. Tad nuo majonezo ir jo kiekio priklauso, kiek ir kokių prieskonių dėti.

Jums reikės:
svogūnai (1vnt.)
pomidorai: nedideli (200g)
pievagrybiai (0)
majonezas (300-400ml)
kalakutienos filė (1)
fermentinis sūris (150-220g)
baklažanai (1vnt.)
kelios siltelės (kelios skiltelės)
juodieji pipirai: malti druska (0)
cukinija (0)
bulvės: nedidelės (2-3vnt.)
aliejus (0)