Traškūs lašišų rutuliukai


2013 03 01 | Autorius: Viktorija

Paruošimas:
Lašišų filė nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Apšlakstykite citrinų sultimis, suberkite petražoles, pusę smulkintų svogūnų laiškų, įberkite žiupsnelį druskos.  Išplakite kiaušinius, sumaišykite varškę, žuvų masę, suberkite džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišykite ir suformuokite nedidelius rutuliukus.Migdolų drožles sumaišykite su kukurūzų dribsniais ir juose apvoliokite rutuliukus.  Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir rutuliukus kepkite 8 min., atsargiai pavartydami. Pomidorus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles ir smulkiai supjaustykite. Sukrėskite majonezą, grietinę, suberkite likusius svogūnų laiškus, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite. Iškeptus rutuliukus patiekite su padažu.   Padažui pagaminti reikės: 2 pomidorų 3 šaukštų majonezo 200 g grietinės  

Jums reikės:
smulkintų petražolių (30g)
migdolų drožlių (50g)
lašišų filė (600g)
kukurūzų dribsnių (5š.)
kiaušinių (2)
džiūvėsėlių (2š.)
citrinos sulčių (1)
augalinio aliejaus (pagal nuožiūrą)
smulkintų svogūnų laiškų (50g)
varškės (3š.)