Vaišina kupiškėnai


2011 12 09 | Autorius: Bociule

Paruošimas:
Bulves išverdame su lupenom,.Kai ataušta, sumalame, dedame miltų, druskos, įmušame kiaušinį. Gerai suminkome, padarome volelį, jį suplojame ir supjaustome rombais,aptepame plaktu kiaušiniu. Kepame orkaitėje, kol gražiai pagels. Labai gera iškepa cikloninėje krosnelėje(200C.,15min.) tik čia reikia bulboniukus apversti.Kai iškepa, sudedame į molinį dubenį.Galima įdėti sviesto, grietinės ir dar biški palaikyti karštoje orkaitėje. Kupiškėnai bulbonus valgo su varškės padažu. Padažui : Varškę ištrinti po truputi pilant pieną.Lašinukus supjaustyti kubiukais ir paspirginti.Sumaišyti su varške.Įdėti smulkintus svogūnų laiškus ir krapus.Pasūdyti pagal skonį. Prošom pre stolo!  

Jums reikės:
druskos. (0)
druska, svogūnų laiškai, krapai. (0)
bulvės (6-7 )
100gr lašinukų, (100gr)
miltų (1 stiklinė)
kiaušiniai (1-2 )
pieno (0.5st.)
varškės (Padažui : 200gr.)