Krabų salotos su daržovių padažu


2013 02 12 | Autorius: Vaida M.A.

Paruošimas:
Svogūnus ir saliero gumbą nulupti, o porus nuvalyti. Daržoves nuplauti ir supjaustyti plonais šiaudeliais. Keptuvėje įkaitinti sviestą, suberti supjaustytus porus, pakepinti 30 sekundžių ir perdėti į sietelį. Keptuvėje likusiuose riebaluose pakepinti supjaustytus svogūnus ir saliero šiaudelius, kol suminkštės. Suberti ir pakepinti miltus, supilti vyną. Padažą išmaišyti ir 10 min. patroškinti. Grietinę sumaišyti su kariu ir sukrėsti į padažą, pagardinti druska ir pipirais. Į padažą sudėti supjaustytą krabų mėsą ar lazdeles. sudėti porus ir šiek tiek pakaitinti (tik nevirti). Prieš patiekiant apibarstyti krapais. Tinka valgyti su vaisių salotomis, paruoštomis iš 1 banano ir 3 apelsinų. Salotas pagardinti užpilu, sumaišytu iš šaukštelio garstyčių, šaukšto aliejaus, žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų ir cukraus.

Jums reikės:
susmulkintų krapų (1 šaukštelis)
sauso baltojo vyno (3/8 l)
saliero gumbo (100 g)
miltų (1 šaukštas)
maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
krabų mėsos ar lazdelių (200 g)
kario (1/4 šaukštelio)
grietinės (1/8 l)
druskos (pagal skonį)
baltųjų porų bamblių (200 g)
sviesto (2 šaukštai)
svogūnai (2)