Gurmaniški lašišų maltinukai


2013 03 03 | Autorius: Vaida M.A.

Paruošimas:
Lašišą apibarstyti trupučiu druskos ir pipirų. Ištirpdyti keptuvėje 2 šaukštus sviesto ir 5 min. pakepinti salierą bei porus. Sudėti lašišą, įmesti lauro lapelį ir supilti vyną. Uždengti ir troškinti maždaug 15 min., kol žuvis suminkštės. Nuovirą supilti į puodą, virti, kol sumažės iki 2 šaukštų. Ataušinti. Ištirpdyti 4 šaukštus likusio sviesto ir apkepti rūkytą lašišą iki rausvumo. Palikti, kad atauštų. Nulupti odą nuo lašišų gabalėlių ir, jei yra, išrinkti kaulus. Susmulkinti filė, suberti į dubenį ir užpilti nuoviru. Įmaišyti likusį sviestą, maltą muskatą ir varškę. Suplėšyti rūkytos lašišos gabalėlius ir įmaišyti į mišinį su nuoviru. Pagal skonį įberti druskos ir pipirų. Sudėti lašišų mišinį į indą ir sulyginti paviršių. Uždengti ir ataušinti šaldytuve. Dviem desertiniais šaukštais suformuoti iš mišinio apvalius kukuliukus, juos sudėlioti ant lėkščių su salotų lapais, papuošti citrinos griežinėliais ir petražolių šakelėm, patiekti su juoda duona ar avižiniais paplotėliais.

Jums reikės:
sauso baltojo vyno (150 ml)
salotų lapų (pagal nuožiūrą)
rūkytos lašišos (115 g)
petražolių šakelių (pagal nuožiūrą)
minkštos varškės (4 šaukštų)
maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
lauro lapelio (1)
lašišos filė (350 g)
druskos (pagal skonį)
citrinos griežinėlių (pagal nuožiūrą)
smulkiai supjaustyto poro (tik baltos dalies) (1)
smulkiai supjaustyto saliero stiebo (1)
sviesto (175 g)
žiupsnelio maltų muskatų (pagal skonį)