Gardutis


2013 05 02 | Autorius: Vitalija Kamuz

Paruošimas:
Iš citrinos išspaudiame sultis. Iš vyšnių uogienės išimame vyšnias (vyšnios turi būti be kauliukų), likusi syrupą pašildome ir į jį suberiame želatiną. Vyšnių syrupo ir želatino mišinį paliekame kol išbrinks želatinas.  Į virtuvinį kombainą sudedame varškę, cukrų 150 gr., kiaušinių trinius (baltymus sudedame į kitą indą kuriame juos suplaksime iki standžių putų), krakmolą ir citrinos sultis (bet ne daugiau kaip porą šaukštų) visą masę plakame porą minučių. Po truputi pilame pieną ir plakame kol neliks varškės gumulėlių. Išsipilame į dubenį masę ir į ją atsargiai sudedame kiauįinio baltymus, kepimo miltelius ir viską švelniai sumaišome. Paruošiame apvalią torto formą: ištepame sviestu ir pabarstome džiuvesėliais. Supilame gautą masę ir kepame apie valandą įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių. Kai varškės sluoksnis baigė kepti ir padėtas atvėsti išbrinkusią žele ištirpiname. Ant tortinės dedame biskvitinį padą ir jį apšlakstome (gausokai) vyžniniu žele syrupu ir uždedame varškės sluoksnį. Viską paliekame atvėsti iki galo ( dedu į šaldytuvą ir palaikau apie dvidešimt minučių). Imame grietinėlę, grietinėlės standiklį, cukrų 25 gr. ir cirinos sultis (šaukštelis) viską supilame į plaktuvą ir plakame iki tol kol sustandės. Imame tortą ir ji puošiame.     

Jums reikės:
vyšnių uogienės (500 ml.)
varškės drėgnesnės (750 gr.)
pienas (200 ml.)
krakmolas (100 gr.)
kiaušiniai (5 vnt.)
kepimo miltelių (nubrauktas arbatinis šaukštelis)
grietinėlės standiklis (1 pakelis)
grietinėlė (200 gr. indelis)
cukrus (175. gr)
citrina (1 vnt.)
biskvitas (1 pagrindas)
želatinos (2 šaukštai)