Sūrio vyniotinis su pastarnokais


2010 10 15 | Šaltinis:

Paruošimas:
 Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. 30x22 cm dydžio kepimo skardą išklokite sviestiniu kepimo popieriumi, šonuose palikdami 5 cm kraštus. Nuvalytą ir mažais gabaliukais supjaustytą pastarnoką dubenuje sumaišykite su aliejumi, druska, pipirais, tada sukrėskite į kepimo indą, ant viršaus uždėkite česnako skiltelių, lauro lapelį ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 30 min., kol suminkštės. Tada palaukite, kol šiek tiek atvės, išimkite česnako skilteles, lauro lapą išmeskite. Česnako skilteles nulupkite, kartu su pastarnoku dėkite į virtuvinį kombainą ir suplakite iki vientisos masės. Plakdami vieną po kito sudėkite kiaušinių trynius, po to- tarkuotą sūrį. Atskirai inde išplakite 5 kiaušinių baltymus iki standžių putų ir po truputį įmaišykite į pastarnoko masę. Gerai išmaišius viską perpilkite ant skarda iškloto popieriaus ir pašovus į orkaitę kepkite apie 12-15 min. Kai iškeps, palikite orkaitėje atvėsti. Kol kepa, paruoškite įdarą: maskarponę sumaišykite su "Pesto" padažu, ištepkite kepinį ir susukite vyniotinį. Užkandis prie alaus paruoštas! url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);

Jums reikės:
450 g pastarnoko šaknies, ()
2 šaukštų alyvuogių aliejaus, ()
2 skiltelių nelupto česnako, ()
1 lauro lapelio, ()
5 kiaušinių, ()
85 g fermentinio sūrio, ()
250 g maskarponės sūrio, ()
2 šaukštų "Pesto" padažo,druskos, ()
pipirų. ()