Sumuštinukai su marinuotomis paprikomis


2010 10 15 | Šaltinis:

Paruošimas:
 Paprikas nuplaukite ir sudėkite į foliją išklotą skardą. Kepkite 230 laipsnių temperatūros orkaitėje 15-20 min. arba, kol paviršiuje susidarys pūslės ir žievelė pajuoduos. Sudėkite karštas paprikas į maišelį, gerai užsukite ir leiskite atvėsti. Paruoškite marinatą: dubenyje sumaišykite baltojo vyno actą ir alyvuogių aliejų, išspauskite česnaką, suberkite cukrų, įberkite pusę šaukštelio druskos ir žiupsnelį pipirų. Išdarinėkite paprikas, nulupkite odelę, supjaustykite ankštis maždaug 2 cm storio juostelėmis, sudėkite į marinatą ir maždaug valandą palaikykite šaltai. Paskrudinkite duonos riekeles, atvėsinkite, užtepkite šaukštą varškės kremo, uždėkite marinuotos paprikos juostelę, patiekite kaip užkandį. Marinuotas paprikas laikykite šaldytuve. Tiekite su kepta mėsa, maišykite į salotas, makaronų patiekalus, dėkite ant picos.

Jums reikės:
4 didelės raudonos paprikos, ()
8 baltos duonos riekės, ()
8 šaukštai tepamojo varškės kremo su žalumynais. ()
M a r i n a t u i: ()
2 šaukštai baltojo vyno acto, ()
50 ml alyvuogių aliejaus, ()
1-2 skiltelės česnako, ()
2 šaukšteliai cukraus, ()
druskos, ()
šviežiai maltų juodųjų pipirų. ()