Kėdainių blynai


2010 10 15 | Šaltinis:

Paruošimas:
Sutarkuokite bulves, supilkite išplaktus kiaušinius, suberkite manų kruopas, sudėkite prieskonius, pasūdykite ir gerai išmaišykite. Į įkaitintą aliejų dėkite šaukštą tarkių, ant jų uždėkite mėsos įdaro ir ant viršaus dar šaukštą tarkių. Apkepusį blyną apverskite. Prieš patiekiant blynus dar 3-5 min. pakepkite orkaitėje. Padažas tinka pagal kiekvieno skonį - grietinės, lydyto sviesto ar pikantiškas grybų. Paruoškite įdarą: mėsą apkepkite keptuvėje su smulkintais svogūnais, pabaigoje įdėkite 2 šaukštus grietinės, pipirų, peletrūno, raudonėlio ir druskos pagal skonį. Užgavėnių valgis paruoštas! url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);

Jums reikės:
1 kg bulvių, ()
2 kiaušinių, ()
2 šaukštų manų kruopų, ()
250 g maltos kiaulienos ar jautienos, ()
1 svogūno, ()
2 šaukštų grietinės, ()
druskos, ()
peletrūno, ()
raudonėlio pagal skonį, ()
aliejaus kepti. ()