Marcipaniniai rutuliukai


2010 10 15 | Šaltinis:

Paruošimas:
 Dideliame vandens kiekyje verdame migdolus vieną minutę. Suverčiame į kiaurasamtj, perliejame šaltu vandeniu, nulupame ir perpjauname per pusę. Marcipanų masę supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame juos j dubenį ir išsukame su 100 g miltinio cukraus, maltais migdolais, rožiniu vandeniu, vyšnių degtine ir kiaušiniu. Iš tešlos padarome 2 cm skersmens rutuliukus. Prie kiekvieno prispaudžiame po dvi migdolų puseles. Sudedame rutuliukus į pergamentiniu popieriumi išklotą skardą ir kepame 180 laipsnių C karštumo orkaitėje apie 12 minučių, kol šiek tiek parunda. Rutuliukus išimame ir padedame ant kepimo grotelių atvėsti. Apibarstome šaukštu miltinio cukraus. Kalėdinis patiekalas paruoštas! url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);

Jums reikės:
80 migdolų, ()
400 g marcipanų masės, ()
125 g miltinio cukraus, ()
100 g maltų migdolų, ()
šaukštas rožinio vandens, ()
šaukštas vyšnių degtinės, ()
kiaušinis. ()