Rudens daržovių salotos


2010 10 15 | Šaltinis:

Paruošimas:
 Morkas nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite su rupia tarka. Dubenyje suplakite actą su cukrumi. Po truputį įplakite aliejų. Morkas ir razinas sudėkite į padažą. Išmaišykite ir įdėkite į šaldytuvą 1 valandai. Nulupkite saliero šaknį ir supjaustykite plonimis juostelėmis; sudėkite į prikaistuvį, užpilkite šaltu sūdytu vandeniu ir pavirkite 1-2 minutes. Dideliame dubenyje sumaišykite majonezą ir garstyčias. Pasūdykite pagal skonį. Į garstyčių padažą sudėkite salierą. Palaikykite šaltai 1 valandą. Tiekiant ant stalo, vienoje lėkštės pusėje sudėkite salierą, kitoje morkas su razinomis. Salotos paruoštos! url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);

Jums reikės:
6 porcijos ()
500 g morkų, ()
45 ml(3 šaukštai) sidro acto, ()
5 ml(1 arb. šaukšt.) cukraus, ()
75 m l(5 šaukštai) augalinio aliejaus, ()
90 g razinų, ()
750 g saliero šaknies, ()
175 ml majonezo, ()
30 ml(2 šaukštai) Dižono garstyčių ()
(galima ir daugiau). ()