Spagečiai su svogūnais ir tunu


2014 03 28 | Autorius: Mama.lt

Paruošimas:
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų iki vidutinio karštumo. Sudėkite svogūnus ir kepinkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Supilkite vandenį ir įdėkite kubelį sultinio. Maišydami kaitinkite apie 5 minutes, kol svogūnai pasidarys permatomi ir labai švelnūs. Sudėkite tuną ir gerai išmaišykite. Troškinkite apie 4 minutes, kol padažas sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite petražoles. Tuo tarpu išvirkite spagečius dideliame kiekyje pasūdyto vandens, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir dėkite į keptuvę. Maišydami ant didelės ugnies pakepinkite dar 1 minutę. Sudėkite į serviravimui skirtą indą. Papuoškite petražolių šakelėmis ir patiekite į stalą. Makaronų patiekalas paruoštas!

Jums reikės:
250g konservuoto tuno, nusausinti ir sutrupinti, (0)
2 vidutinio dydžio baltieji svogūnai, plonai supjaustyti griežinėliais, (0)
2 valgomieji šaukštai smulkiai kapotų petražolių + kelios šakelės papuošimui, (0)
2 valgomieji šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus, (0)
1-2 daržovių sultinio kubeliai, (0)
500g spagečių. (0)
60ml vandens, (0)