Makaronai su bešamelio padažu


2014 04 08 | Autorius: Mama.lt

Paruošimas:
Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakelio. Bešamelio padažo ruošimas: Dideliame puode ištirpinkite sviestą, berkite miltus ir nuolat maišant kaitinkite kol nesijaus žalių miltų skonio, o masė taps vientisa . Ant sviesto ir miltų masės pilkite pieną ir maišant jį užvirinkite (būtent tam reikia didelio puodo, svarbu, kad pienas neišbėgtų), įspauskite česnako, pridėkite prieskonių, pavirinkite keletą minučių iki kol masė sutirštės. Išjunkite ugnį, leiskite pienui kelias minutes pavėsti ir suberkite sūrį, permaišykite. Kai sūris išsilydys, tai į puodą su bešameliu suverskite virtus makaronus. Norint galima įsipjaustyti šoninės ar kumpio. Patiekite su šviežių daržovių salotomis.

Jums reikės:
česnako ( skiltelės)
druskos, pipirų, muskato riešuto (pagal skonį)
makaronų (kriauklelių, kaspinėlių arba vamzdelių) (250 g)
tarkuoto kietojo sūrio (sauja)
miltų (3 šaukštai)
sviesto (40 g)
pieno (0.5 L)