Spagečiai su moliuskais ir midijomis


2014 08 07 | Autorius: Mama.lt

Paruošimas:
Pamerkite moliuskus ir midijas 1 valandai į atskirus indus su šiltu pasūdytu vandeniu. Pašalinkite midijų ūselius. Nusausinkite moliuskus ir midijas ir perdekite į didelį puodą, įpilkite 4 valgomuosius šaukštus vyno ir virkite 5-10 minučių, kol kriauklelės atsivers. Neatsivėrusias kriaukles išmeskite. Pusę kiekio moliuskų ir midijų išimkite iš geldelių. Perkoškite nuovirą ir padėkite į šalį. Didelėje keptuvėje, aliejuje pakepinkite česnaką, kol jis pageltonuos, kepinkite apie 3 minutes. Sudėkite visus moliuskus ir midijas (geldelėse ir išimtas iš geldelių) ir kepkite 2 minutes. Supilkite likusį vyną ir kaitinkite kol vynas išgaruos. Tuo tarpu dideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite spagečius, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir sudėkite į keptuvę, įpilkite truputį nukošto moliuskų nuoviro. Sudėkite sviestą, išmaišykite, papuoškite petražolėmis. Valgykite karštus. Makaronų patiekalas paruoštas!  

Jums reikės:
smulkiai kapotų petražolių (2 valgomieji šaukštai )
pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus (90 ml)
moliuskų kriauklelėse (750 g)
midijų kriauklelėse (750 g)
džiovintų aitriųjų paprikų (2 arbatiniai šaukšteliai )
150ml. sauso baltojo vyno (150 ml)
smulkinto česnako (4 skiltelės )
spagečių (500 g)
sviesto (2 valgomieji šaukštai )