Bolonės spagečiai (Jamie Oliver)


2013 09 16 | Autorius: Virtuvės guru

Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Didelėje įkaitintoje keptuvėje, kurią būtų galima dėti į orkaitę, pakepinkite pančetą ir rozmarinus su šlakeliu alyvuogių aliejaus, kol truputį parus. Suberkite svogūnus ir česnakus ir kepkite dar 3 minutes, kol suminkštės, galiausiai sudėkite faršą. Išmaišykite ir pakepkite 2 ar 3 minutes, tada supilkite vyną. Šiek tiek sumažinę ugnį suberkite raudonėlius, sukrėskite visus pomidorus ir pomidorų tyrę. Pagal skonį įberkite prieskonių, uždenkite pergamentiniu popieriumi ar dangčiu ir įkiškite į įkaitintą orkaitę pusantros valandos. Baigdami kepti į didelį smarkiai verdančio sūdyto vandens puodą suberkite spagečius ir ne per minkštai išvirkite (pasižiūrėkite į pakuotę, kiek virti). Kai makaronai išvirs, nukoškite juos per kiaurasamtį. Prieš pat patiekdami į padažą įberkite žiupsnelį šviežių plėšytų bazilikų. Patiekite su spagečiais ir trupučiu tarkuoto parmezano ar stipraus čederio. Labai gardu ir su salotų lapais. Makaronų patiekalas paruoštas!

Jums reikės:
maltos mentės ar geriausio jautienos faršo (450 g)
konservuotų pomidorų (400 g)
smulkiai sukapotos česnako skiltelės (3)
pomidorų tyrelės arba 1 stikliukas saulėje džiovintų smulkiai sukapotų pomidorų (200 g )
tarkuoto parmezano ar stipraus čederio (2 saujos)
pančetos (vytintų lašinukų) ar sluoksniuoto plonai supjaustyto kumpio (10 bryzelių)
raudonojo vyno (1 taurė )
šviežių bazilikų (sauja)
stambiai sukapotų rozmarinų lapelių (sauja)
nubrauktas arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių (1)
didelis sulkiai sukapotas svogūnas (1)
spagečių (450 g)
alyvuogių aliejaus (šiek tiek)
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų (šiek tiek)