Užgavėnių velniukai


2009 02 20 | Autorius: Laurencija

Paruošimas:
Iš kiaušinio, pieno, miltų ir kelių šaukštų aliejaus išplakame paprastą blynų tešlą, galite įdėti žiupsnelį druskos ar kelis šaukštelius cukraus - kaip esate įpratę. Dalį tešlos (maždaug 2-3 šaukštus) atidedame į kitą indą. Čia įberiame ir kakavos miltelius, o kad kakavinė tešla būtų tirštesnė - dar pridedame ir keletą arbatinių šaukštelių miltų. Viską išmaišę kakavinę tešlą sukrečiame į konditerinį švirkštą. Ant įkaitinto aliejaus keptuvėje pradedame kepti blynelius: pilame šaukštą tešlos, leidžiame jai patogiai pasklisti. Kol viena blynelio pusė kepą, palaukiame, kad šiek tiek apdžiūtų ir dar neiškepęs jo viršus, o tada konditeriniu švirkštu ant jo išspaudžiame norimą piešinėlį - akutes, besišypsančias lūpas, ūselius, plaukus, ragus ar panašiai. Kai viena blynelių pusė bus apkepus, atsargiai juos apverčiame, piešiniais į apačią, ir truputėlį pakepiname. Išėmę blynelius dedame ant popierinio rankšluosčio, akd susigertų riebalai, o tada - į lėkštę ir skubame nudžiuginti po Užgavėnių šėlionių nuvargusius vaikus! P.S. Pati gamindama šiuos blynelisu naudojausi konditeriniu švirkštu, bet įsitikinau, jog piešinėlius nėra sunku padaryti ir paprasčiausiu arbatiniu šaukšteliu. Tik labai svarbu atitaikyti kakavinės tešlos konsistenciją, kad ji ir pakankamai lengvai lietųsi, ir nebūtų pernelyg skysta bei netižtų.  

Jums reikės:
Kiaušinis (1 vienetas)
Pienas (1 stiklinė)
Miltai (1 stiklinė)
Aliejus (6 šaukštai)
kakavos milteliai (2 šaukštai)