Tortas su žaliąja citrina


2013 11 07 | Autorius: Mama.lt

Paruošimas:
Želę  paruošti taip, kaip nurodyta ant pakelio. Bet nedėkite į šaldytuvą. Želatiną užpilki keletu šauktštų šalto vandens, palikti brinkti. Sviestą ištirpdyti. Smulkiai sutrupinti biskvitinius sausainius ir sumaišyti su sviestu. Iškloti šia mase tortinės formos dugną. Varškę sutrinti su žaliosios citrinos sultimis, 100 g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Suplakti 200 g grietinėlės. Sumaišyti su varškės mase, pabrinkinta želatina, smulkintais melisų lapeliais (3 šakelėmis). Viską tepti ant sausainių masės. Kokių 15-20 min. pašaldyti, o tada užpilti paruoštą želė. Šaldyti 2 val. Prieš patiekiant, suplakti likusią grietinėlę, ja papuošti tortą ir sudėti žaliosios citrinos griežinėlius.

Jums reikės:
biskvitinių sausainių (130 g)
sviesto (40 g)
vanilinio cukraus (pakelis)
žaliosios citrinos sulčių (1)
citrinų želė (pakelis)
tyrės pavidalo varškės (250 g)
cukraus (100 g)
melisų (3 šakelės)
grietinėlės (250 g)
žaliosios citrinos griežinėlių (papuošti)
želatinos (30 g)