Naminiai vištienos konservai stiklainiuose


2017 09 01 | Autorius: Mindaugas

Paruošimas:
Nuimkite nuo vištos odą ir ją supjaustykite stambiais gabalais, nukaulinkite. Ištrinkite druska, pipirais, sudėkite į didelį indą ir 40 min. palaikykite šaldytuve. 2 L talpos stiklainius iškaitinkite, sterilizuokite, atvėsinkite, ant dugno sudėkite po 10 pipirų grūdelių, po porą laurų lapelių. Į stiklainius sudėkite vištos gabalus. Ant viršaus, vietoje dangtelio uždėkite folijos, ją priglauskite prie kraštų, gerai suspauskite. Stiklainius statykite į neįjungtą, šaltą orkaitę. Nustatykite 150C temperatūrą ir palikite lėtai troškintis 4,5 val. Po to stiklainius sandariai užsukite ir laikykite vėsiai. Pavyksta ypač skanūs konservai, kuriuos patogu pasiimti į kelionę, žygį. Šios vištienos galima įmaišyti į troškinius, ją pašildyti ir tiekti su makaronais, grikiais, bulvėmis.

Jums reikės:
vištienos (2 kg)
pipirų grūdelių (20 vnt.)
lauro lapų (4 vnt.)
druskos, maltų pipirų (pagal skonį)