Purūs kefyro sklindžiai


2017 05 19 | Autorius: Toma

Paruošimas:
Shutterstock nuotr.   Į indelį supilkite kefyrą, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir druską. Sumaišykite miltus su soda ir mišinį įsijokite į kefyrą. Gerai išplakite tešlą šluotele ir palikite pabręsti 20 min. Galima įmaišyti razinų. Storadugnę (būtų idealu špižinę) keptuvę įkaitinkite, gausiai pilkite aliejaus (aliejaus sluoksnis turi būti 0,5 cm). Kepkite nedidelius sklindžius. Ugnis turi būti nedidelė, sklindžiai turi kepti tolygiai, lėtai. Kuomet kepančio blynelio viršus pasipūs, jį iškart apverskite. Šitaip iškepkite visus sklindžius. Sklindžius tiekite su uogiene, grietine, kondensuotu pienu, uogomis ar vaisiais.

Jums reikės:
sodos (0.5 šaukštelio)
miltų (350 g)
kiaušinio (1)
kefyro (500 ml)
druskos (0.5 šaukštelio)
cukraus (2 šaukštų)
aliejaus kepimui (150 ml)