Lazdelės su alyvuogėmis ir džiovintais pomidorais


2016 12 30 | Autorius: Toma

Paruošimas:
Išsiimkite šaldytą sluoksniuotą tešlą ir palikite atitirpti. Apiberkite miltais ir šiek tiek pakočiokite. Pusę tešlos lakštelių sudėkite ant stalo. Ant jų, į vienodas eiles dėliokite perpus perpjautas alyvuoges ir į perpus ar į tris dalis perpjautus džiovintus pomidorus. Tarp eilių turi būti maždaug 2-3 cm atstumas. Kiaušinį išplakite, plakite patepkite tuščias plotus, susidariusius tarp eilių. Ant viršaus uždėkite likusią pusę tešlos lakštelių. Gerai suspauskite ir 30 min. palaikykite šaltyduve, tuomet bus lengviau pjaustyti. Vėliau supjaustykite juostelėmis, taip, kad jų centre atsidurtų alyvuogių bei džiovintų pomidorų eilės. Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite paruoštas juosteles, patepkite likusiu kiaušinio plakiniu. Pabarstykite žolelėmis. Kepkite iki 220C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Puikios užkandinės lazdelės prie sultinio, galite patiekti ir su mėgiamu padažu.  

Jums reikės:
sluoksniuotos bemielės tešlos (1 kg (dviejų pakuočių))
džiovintų pomidorų aliejuje (15 - 17 )
alyvuogių (25 - 30)
kiaušinio (1)
džiovintų prieskoninių žolelių (apibarstymui)