Morengų lizdeliai su varškės kremu ir uogomis


2018 02 12 | Autorius: Julija

Paruošimas:
Šaltus kiaušinių baltymus išplakite iki purumo, tuomet palaipsniui, tebeplakant berkite cukrų. Viską plakite iki standumo. Masę sudėkite į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išpurkškite apvalius lizdelius, jų centrą dar truputį paspauskite, paformuokite šaukštu. Morengus džiovinkite iki 100C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 - 2 valandas. Džiovinimo laikas priklauso nuo suformuotų lizdelių dydžio. Paruoškite kremą. Varškę ir grietinę labai gerai išplakite, pagal skonį pagardinkite cukrumi. Iškeptus ir atvėsusius morengus pripildykite varškės kremu, papuoškite mėgstamomis uogomis.

Jums reikės:
varškės (400 g)
uogų papuošimui (saujos)
kiaušinių baltymų (4)
grietinės (150 g)
cukraus (+ papildomai cukraus kremui) (1 stiklinės )