Šparaginių pupelių ir kiaušinių salotos


2018 01 15 | Autorius: Ieva

Paruošimas:
Kiaušinius kietai išvirkite ir atvėsinkite. Šparagines pupeles nuplaukite, kietus kraštelius nupjaukite. Dėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir apvirkite 5-10 min. (ilgiau virkite, jeigu norite visai minkštų šparaginių pupelių, trumpiau - jei patinka traškumas). Apvirtas šparagines pupeles perliekite šaltu vandeniu. Palikite apdžiūti. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite šparagines pupeles, 5 min. nuolat maišant apkepkite. Žinoma, tinka ir šaldytos šparaginės pupelės tik jas reikia atšildyti ir virti trumpiau. Šparagines pupeles sumaišykite su smulkiai pjaustytais kiaušiniais, įdėkite spaustuku perspausto česnako. Pagardinkite druska, pipirais, salotas užtaisykite majonezu. Skanios ir labai paprastos salotos. Puikus užkandis!

Jums reikės:
šparaginių pupelių (400 g)
kiaušinių (4)
česnako (1-2 skiltelių)
druskos, pipirų, majonezo (pagal skonį)
aliejaus (1 šaukšto)