Vištų širdelės grietinės ir sūrio padaže


2018 01 15 | Autorius: Evelina

Paruošimas:
Širdeles perplaukite, nupjaukite riebalų perteklių. Į gilią keptuvę pilkite aliejaus, gerai įkaitinkite, sudėkite širdeles, pagardinkite druska, pipirais. Maišant apkepinkite kelias minutes, o tuomet sumažinkite ugnį, troškinkite apie 15 min. Svogūną nuvalykite, supjaustykite kubeliais, apkepinkite atskiroje keptuvėje, aliejuje. Apkepintus svogūnus sudėkite ant širdelių, permaišykite ir vis pamaišant troškinkite dar 15 min. Tuomet į keptuvę sudėkite grietinę ir tarkuotą sūrį. Išmaišykite. Pagardinkite spaustuku perspaustu česnaku, smulkiai sukapotais žalumynais, padažą patirštinkite krakmolu. Kaitinkite iki užvirimo, tuomet išjunkite, uždenkite dangčiu ir trumpam atidėkite. Švelnaus skonio, minkštas širdeles patiekite su mėgiamu garnyru - ryžiais, bulvėmis, kruopomis ar makaronais.

Jums reikės:
žalumynų (1 pundelio)
vištų širdelių (700 g)
svogūno (1)
česnako (2 skiltelių)
druskos, pipirų (pagal skonį)
sūrio (100 g)
krakmolo (1 šaukštelio)
grietinės (3 šaukštų)
aliejaus (kepimui)