Troškintos vištų širdelės


2016 08 03 | Autorius: Aistė

Paruošimas:
Vištų širdeles nuplaukite ir nuvalykite plėves. Jas apkepinkite svieste iki kol nugaruos skysčio perteklius. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus bei šiaudeliais pjaustytas arba stambiai tarkuotas morkas. Kepintas daržoves įmaišykite į vištų širdeles. Įpilkite vandens, uždenkite dangčiu ir ant nedidelės ugnies troškinkite 30 min. Tuomet supilkite pieną, smulkiai pjaustytus žalumynus. Pagardinkite druska, pipirais, įmaišykite miltus, užvirinkite ir troškinkite dar apie 5 min. iki kol viskas sutirštės. Patiekite su bulvių koše.

Jums reikės:
vištų širdelių (1 kg)
morkos (1)
svogūno (1)
žalumynų (1 pundelio)
pieno (100 ml)
aliejaus (2 šaukštų)
sviesto (50 g)
miltų (1 šaukšto)
vandens (1 stiklinės)
druskos, pipirų (pagal skonį)