Kiaulienos kepsniai su pikantiška plutele


2016 06 16 | Autorius: Toma

Paruošimas:
Kiaulieną supjaustykite kepsniais ir išmuškite. Ištrinkite druska, pipirais. Apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iki kol apskrus. Atidėkite. Agurkėlį supjaustykite smulkiais kubeliais, kalendrą smulkiai sukapokite, sumaišykite su jogurtu ar grietine, įspauskite česnako ir gerai išmaišykite. Kepsnius sudėkite į aliejumi vos pateptą kepimo formą. Ant viršaus uždėkite pasiruoštą mišinį ir kepkite iki 220C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Orkaitę išjunkite ir kepsnius dar 10 min. palaikykite joje. Patiekite su mėgiamu garnyru. Šie kepsniai yra pikantiški ir labai sultingi.

Jums reikės:
neriebios kiaulienos (500 g)
didesnio rauginto agurkėlio (1)
kalendros (1 pundelio)
česnako (3 skiltelių)
jogurto be priedų arba grietinės (100 g)
druskos, pipirų (pagal skonį)
aliejaus (kepimui)