Makaronai pomidorų - grietinėlės padaže


2016 06 03 | Autorius: Gabija

Paruošimas:
Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakelio. Nepervirkite. Aliejų pilkite į keptuvę, ten pat dėkite sviestą ir palaukite, kol išsilydys. Apkepinkite smulkiai sukapotą česnaką ir svogūną. Sudėkite trintus, konservuotus pomidorus (juos trinkite per sietelį ar maisto smulkintuvu). Troškinį pagardinkite druska, pipirais, dėkite cukraus, kad subalansuotumėte pomidorų rūgštumą. Troškinkite ant silpnos ugnies 25-30 min. Troškinį nukelkite nuo ugnies, supilkite grietinėlę ir suberkite sūrį, išmaišykite ir įmaišykite makaronus. Makaronus tiekite apibėrę trupučiu tarkuoto sūrio ir smulkintais bazilikais.

Jums reikės:
nevirtų makaronų (500 g)
aliejaus (2 šaukštų)
sviesto (2 šaukštų)
svogūno (1)
česnako (4 skiltelių)
trintų, konservuotų pomidorų (900 ml)
riebios grietinėlės (1 stiklinės)
tarkuoto sūrio (1 saujos)
druskos, pipirų, cukraus, baziliko (pagal skonį)