Blynai su petražolėmis ir varškės - džiovintų pomidorų įdaru


2016 03 17 | Autorius: Aistė

Paruošimas:
Viršuje nurodyti ingredientai blynams. Ingredientai varškės - džiovintų pomidorų įdarui: 100 g varškės, 6 džiovinti pomidorai, 3-5 šaukštai pomidorų pastos, 1-2 morkos, 1-2 skiltelės česnako, 1 šaukštelio kmynų, pagal skonį druskos ir pipirų. Pirmiausiai iškepkite blynus. Kiaušinius išplakite su pienu, įpilkite porą šaukštų aliejaus, berkite druskos, įsijokite miltus ir gerai išplakite. Įsimaišykite smulkiai sukapotas petražoles. Aliejumi vos pateptoje keptuvėje iškepkite lietinius. Pasiruoškite įdarą. Morkas išvirkite. Varškę, džiovintus pomidorus, pomidorų pastą, česnaką, kmynus, virtas morkas pertrinkite maisto smulkintuvu (jeigu jo neturite, tai viską smulkiai supjaustykite ir ištrinkite šakute). Jeigu varškė sausa ir sunku trinti, tai įpilkite šlakelį vandens. Masę pagardinkite druska, pipirais. Lietinius sutepkite varškės įdaru, susukite. Galite atvėsinti ir supjaustyti gabaliukais. Skanūs tiek karšti, tiek šalti!  

Jums reikės:
kiaušinių (2)
miltų (1 stiklinės)
pieno (1 stiklinės)
aliejaus (2 šaukštų)
petražolių (1 pundelio)
druskos (žiupsnelio)
aliejaus (kepimui)